Újpest FC – Békéscsaba 1:2 (vége) | – NK Osijek 2:0 (vége)
vége
Újpest FC
1:2 (1:1)
Békéscsabai Előre 1912 SE
szombat 27.06.2015, 14:00 • Szusza Ferenc Stadion, Budapest • Felkészülési mérkőzések
Prematch odds
     
    Első nyári felkészülési találkozóján győzelmet ajándékozott a Békéscsabának az Újpest. Az már talán most látszik, hogy a viharsarkiak nem fognak a legjobb labdabirtoklási és lövési mutatóval rendelkezni az új szezonban, és nem fognak káprázatos támadásokat vezetni, viszont nagyon masszív, nehezen átjátszható, hajtós csapatuk van. Az újpestieknél ezzel szemben van néhány remek egyéni képességekkel bíró játékos, és látszik Nebojsa Vignjevic sok kis lapos passzra, gyors beindulásokra, szélsőhátvédekkel megtámogatott támadásokra épülő, kombinatív játéka is, viszont ezt még nagyon idény eleji formában, pontatlanul adták elő a játékosok, és a második félidőben nem tudták akaratukat a Békéscsaba cseresorára erőltetni. Egy gyors és pontos kontra pedig a vesztüket okozta.

    A folytatásban az Újpest hétfőn edzőtáborba utazik Belgiumba, ahol a tervek szerint már csatlakozik a kerethez a sérülése után hosszasan lábadozó Kabát Péter is. Itt három edzőmeccset is játszanak, majd jön az NB I nyitányán a Paks. A Békéscsaba pedig a jövő héten játszik a Honvéddal, majd Temesváron a Poitechnicával és Debrecenben a DVSC-el, végül Szabadkán a Szpartak Szuboticával, ezt követi a Debrecen elleni bajnoki.

    Köszönjük, hogy velünk tartottak, kövessék nyomon nálunk a további felkészülési meccseket is! Viszontlátásra! (15:45:39)
     
    80
    Mérkőzés vége.
     
    80
    Balogh Balázs kétségbeesetten lő huszonötről, jócskán fölé.
     
    79
    Balogh Balázs szlalomozik be szépen a vendégek tizenhatosára, beadását kivágják, Bojan Stankovic gyűjti be, és jó húszról kevéssel mellé bombáz. Lehet, hogy az utolsó egyenlítési lehetőség volt!
     
    78
    Gyenge fejes az előreívelt szabadrúgás után, a labda Vida zsákmánya.
     
    78
    Szabadrúgás a vendégek javára az újpesti térfél közepéről, a bal oldalról.
     
    76
    Fildán érkezik ki a kapujából egy előrevágott labdára, megint elejti, de másodszorra rávetődik.
     
    76
    Farkast terítik le, újpesti szabadrúgás a kezdőkörből.
     
    74
    A bekapott gól megfogta az Újpestet, a Békéscsaba pedig lelkesen harcol a győzelemért.
     
    71
    A Békéscsaba gólt szerzett!


    A semmiből, váratlanul megszerzi a vezetést a Békéscsaba! Egy előrevágott labdával Thomas Prasler iramodik meg, senkitől sem zavartatva vezeti rá Vidára, balra elhúzza mellette szépen, majd az üres kapuba passzol.
     
    70
    Hármat cserél az Újpest, Farkas Aurél, Tóth Patrik és Gubacsi Zoltán is a pályán.
     
    66
    Eddig nem túl magas színvonalú a második játékrész...
     
    65
    De amint ezt leírjuk, Prasler viharzik végig a pályán egy kontrával, lefutja a védőjét, majd húsz méterről méterekkel lő fölé...
     
    64
    Suljic tör be egy csellel a tizenhatosra, de lövés helyett passzolni akar, egy vendégjátékos a végállomás. Nyom az Újpest!
     
    64
    Perovic gyönyörű csellel fekteti el védőjét a jobb oldalon az alapvonalnál, lapos beadása azonban nem jó.
     
    63
    Komikus jelenetek, nyom az Újpest, a labda a csabai tizenhatoson belül, Nagy János pedig nem találja, és végül a hátával tisztáz.
     
    63
    Dadog a labda a szögletre kilépő Fildán kezében, de harmadszorra megfogja a csabai cserekapus.
     
    62
    Suljic húz befele jobbról, majd ballal teker a hosszú fele a tizenhatos sarkáról, Fehér Zsolt blokkol, szögletre pattan a labda.

    bayernfan

    Gólok: 10. Heris – 20. Borbély, 71. Prasler


    Újpest FC: Balajcza – Nego, Heris, Bojan, Balogh B., Perovic, Mohl, Nagy G., Kálnoki Kis, Forró, Suljic. Cserék: Vida, Windecker, Tóth P., Gubacsi, Farkas.

    Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.

    Békéscsabai Előre 1912 SE: Mursits, Koszó, Damjanovic, Balogh Zs., Bényei, Borbély, Spitzmüller, Bagi, Király, Birtalan, Viczián. Cserék: Fildán, Nagy J., Fehér, Balogh Miklós, Juhász, George, Tölgyesi, Berki, Balogh Milán, Balázs, Prasler.

    Vezetőedző: Zoran Spisljak.

    Nézőszám: 300